Monday, March 10, 2014

#PrayForMH370

Impossible situations can become possible miracles - Robert H. Schuller








Assalamualaikumwarahmatullah ,



Harini nak tunjuk gambaq jaaa takmau cakap banyak , satgi hampa malaih nak baca kot






Hari Sabtu haritu , satu dunia digemparkan dengan kejadian kapal terbang MAS Malaysia Airlines MH370 yang 'hilang' 









Dah hari ke - 3 , tapi tetap tak dapat kesan langsung MH370 . Misteri . Hanya Allah sahaja yang tahu . 















Usaha mencari giat dijalankan 











Sedih . Kita yang takdak kena mengena pun sedih dengan berita ni , apatahkan lagi keluarga depa :'( . Semoga mereka hadapi dugaan ni dengan tabah













Hanya doa yang dapat dititipkan. 
















Stop spreading rumours and pleaseee stop making stupid jokes :(



Ada dekat google map . Lawak kot kalau kata tu MH370  -.-



 Harapan :')












MH370 ... Please come back Home :'(







#PrayForMH370 #PrayForSPMResult 





@aliayeahhhh




Thursday, March 6, 2014

Ichi Rittoru no Namida :'(

“I really don’t want to say things such as ‘I want to go back as how things were before.’ I recognize how I am right now, and I will continue to live on.” – Aya Ikeuchi









One Litre of Tears #JDrama

Ni cerita Jepun ada dalam 11 episod jeww . Movie punya version pun ada jugak, tapi tak best sebab takdak hero haha xD

Haritu ,

Kaklong paksa aku ngan mimi (adik aku yang f3) tengok cerita nih masa cuti sekolah harituuu. Kakak aku cakap cerita ni best and sedih.

Aku time tuu malas gila nak tengok, tapi dia paksa jugak -.-








Cerita sedih ? Alaaaa kalau cerita action ka komedi baru best ish

So takpalaaa

Aku pun tengoklaa, lagipun memang takdak keja time tu. Time ni pun takda keja jugak




Dannnn








Bapak sedihhhhhhhhhh !!


Menyayat hati , jiwa dan raga :'(


Meh aku bagi sinopsis sikit , kot kot laa hampa semua berminat nak tengok nanti


..............................................................
..............................................................
..............................................................

Emm emm aku tak reti laa nak cerita , hampa tengok sendiri laa hahaha xP




Yang pasti Aya ni dia hidap penyakit Spinocerebellar Ataxia (SCA) @ Spinocerebellar Degeneration Disease  (klik untuk info lanjut)

Penyakit ni disebabkan 'genetic disorder' neurons dalam otak, yang affect cerebellum dia *lebih kurangla

Penyakit nih tak serang sekaligus tapi nikmat bercakap , menulis , pergerakkan semua ditarik satu satu

Allahu . 

Memang yang dapat penyakit ni kena kuat. 

Dan penyakit ni tak boleh diobati :(





Tengok cerebellum dia



Rasa macam Neurologist pulak ahaks  *eleh perasan baru sikit


Drama nih diadaptasi daripada cerita sebenar




Ni gambar orang yang kena penyakit tuh


So , kita dapat tengok ketabahan dia hadapi hidup dengan penyakit nih. 

dan

Macamana orang sekeliling kita, layan kita masa senang dan masa susah


Sedih kot lagi lagi part Aya dengan kawan kawan kelas dia tuhh T___T




Lagu dalam cerita ni best  ! Sangatsu Kokonoka





Haihh lagi satu , yang membuatkan aku gagah tengok cerita ni sebab doktor dia hensemm !! haha xD



oh tolong jangan tengok i macam tu :3


Ceh . 

Apa2 pun ambek pengajaran daripada cerita nih

Klik gambar bawah untuk tengok cerita One Litre of Tears xD








p/s :Currently aku tengah tengok cerita korea , My love from another Star wuhuuuu episode 16 dah . Semalam Wahida call , dia terkejut aku layan cerita korea xP



@aliaayeaahhh







Monday, March 3, 2014

Ikan Laga



  1. Fish are friends, not food - Bruce the Great White Shark, Finding Nemo


 







Time tu aku sembang merapu dengan kakak aku


Oleh disebabkan aku takdak whatsapp , wechat semua


Facebook je laa medan untuk kami berhubung 


Becausseee you know mannn ....




we can connect connect each other *bunyi macam lain*



Time tuu kaklong post gambaq dia bela ikan








Kaklong cakap, dia takdak kawan nak sembang sembang


Dekat USM tuu , satu bilik tinggai sorang2, so dia takdak kawan laaa nak borak


Jadi kaklong kata, dia belaa ikan , sebab dapatlaa sembang - sembang 


Dia kata ikan tu faham apa dia cakap -.-


Then aku macammmmm






Bajet macam ikan tu paham hang cakap apa



Yup , Kaklong bela ikan lagha  laga


Aku ngan adik2 aku dapat kenai rapat dengan ikan kaklong ni, sebab

Kaklong bawak ikan tu balik rumah, masa dia cuti panjang haritu 


Takkan nak tinggai kot , kebuloq ikan tu nanti





Gambaq yang dia post


Buih tu tandanya dia nak mengawan



Kecik lagi ni , esok lusa ,kalau dah besaq jadi laaa laguni 






Eh bukan dia kaler biru ka


Tapi elok lusa tu .......... 


Kiniiiiiiiii tinggal kenangaaaaaaan ~ ~ ~


Ikan yang terkenal dengan jolokkan Draco di rumah ini


Kini sudah meninggalkan dunia yang penuh pancaroba ....

Draco mati kat rumah nii ! Sadis betul !


Punca kematian masih lagi disiasat




Antara kenangan terakhir bersama Si Mati yang sempat dirakam oleh Mak Nenek Syiput atau nama sebenarnya Nor Aqilah Syifa




video




Arwah baik orangnya  ikannya :'(



Aku pun pergilaa menemu bual keluarga si mangsa , iaitu Kaklong


Berikut adalah kenyataan beliau :


Me : Kaklong , hang tak sedih ka ikan hang dah mati ? Tak ghasa nak teghiak(nangis) ka ?

Kaklong : Takpaaaaa, beli lain la nanti (dengan nada heartless)

Me : ....



Benarlah , Yang Patah Tumbuh , Yang Hilang Berganti


For sale




@aliayeaaahhhh